Laura

Mijn naam is Laura en ik ben eigenaar van Flow de Energiepraktijk en partner bij Dutch Leaders. Mijn rode draad is het helpen en verder ontwikkelen van mensen. Ruim 15 jaar begeleid ik mensen in alle leeftijden, van kinderen tot volwassenen. Van hoog begaafd tot verstandelijk beperkt. Iedereen is uniek en authentiek!

Natuurlijk heb ook ik afslagen gemaakt die niet helemaal in lijn liggen met mijn passie. Ik heb aan de Hogere Zeevaartschool in Amsterdam gestudeerd. Super interessante studie, ben gek van techniek. Toch lag daar niet mijn toekomst. De studie Communicatie was ook erg interessant maar ook daar bleek mijn toekomst niet te liggen. Na omzwervingen met een backpack op mijn rug toch weer gaan studeren.

En tijdens de studie Psychologie vond ik iets wat ik super interessant vond! Namelijk neurosemantiek. De hersenen wat een boeiend vakgebied is dat. Toch heb ik daar niet meteen mijn werk van gemaakt, wel van het begeleiden van mensen en ontwikkelen van trainingen en opleidingen.

Wat ik in de loop der jaren vergat was mijzelf. Keihard werken en mezelf wegcijferen was normaal. Totdat mijn eigen lichaam mij een halt toe riep. En wel in de vorm van de ziekte van Crohn. Een auto immuunziekte in de darmen. Mijn lichaam viel zichzelf aan. In mijn herstel ben ik naast energie therapie mezelf gaan verdiepen in voeding. Wat doet voeding met het lichaam, met mijn lichaam? Ook ben ik gaan kijken naar waarom overkomt mij dit? Wat voor een invloed heb ik zelf op alles? Diep van binnen wist ik dat dit niet zomaar gebeurde. Ik geloofde niet dat ik geen grip op mijn eigen leven zou kunnen hebben. Waar ik achter kwam was dat ik met mijn gedachten en overtuigingen belemmerende patronen had ontwikkeld. Deze patronen ontwikkelen zich vanaf het derde trimester in de baarmoeder gedurende je hele leven.

Terugkijkend heb ik mezelf op de rails gekregen door te werken aan mindset, voeding en ook energetisch lichaamsgericht werk. Ik ben dan ook van mening dat deze aspecten allemaal ontzettend van belang zijn om dat te bereiken wat jij wilt! Om je mooiste leven te leven, om het leven te leven waarvoor je gekomen bent. Om je potentieel te leven. Om je essentie te verwezenlijken.

En als mij het lukt dan lukt het jou ook en daar wil ik je graag bij begeleiden.

Niet dat het makkelijk was, ik heb gestoeid met de overtuiging niet goed genoeg te zijn, wie ben ik nou? Wie zit er nu op mijn te wachten? Er zijn coaches en therapeuten die veel meer ervaring hebben. Hoezo komen ze dan bij mij. Ik bleef maar geloven dat ik niet zo goed was. Vele angsten en onzekerheden zijn voorbij gekomen! Maar toch bleef ik vasthouden aan het willen begeleiden van anderen!

Tijdens de opleiding tot energie therapeut kwam ik in aanraking met de film ‘What the bleep do we know’ van onder andere Joe Dispenza. In zijn werk ben ik mij gaan verdiepen. Hij leerde mij dat jij je leven kan maken door de manier van denken, door jouw overtuigingen en patronen. Dat jij de netwerken in je brein kan verbreken en opnieuw kan opbouwen. De combinatie van hoe jij je eigen brein kan bedraden met het energetische werk wat ik bij Wapiti Healing leerde is enorm krachtig!

Zo kwam ik in aanraking met de wereld van kwantumfysica. Ook wel de nieuwe tijdse wetenschap genoemd. Ik kwam tot de ontdekking dat wat wij in volle overtuiging geloven, verwachten en voelen ten uiting komt in je leven in de vorm van gebeurtenissen en relaties. Men komt er steeds meer achter dat onze voorouders het allemaal allang wisten en gebruikten. Nu kunnen we het ook bewijzen. En in deze tijd moet er bewijs zijn voordat we iets geloven. Dit tijdperk is geweldig interessant want de spirituele wereld komt steeds meer samen met de wetenschappelijke wereld. Wat ik geweldig mooi vind. Want begrijp me niet verkeerd ook ik zie graag dingen bewezen.

Ik besef dat ik door de tegenslagen in mijn leven, geleerd heb te leven! Ook door mijn reis waardoor ik in aanraking ben gekomen met eeuwenoude kennis en culturen. Deze kennis in combinatie met de inzichten van tegenwoordig daar wordt ik enthousiast van.

Mijn begeleidingstrajecten bestaan dan ook vanuit verschillende disciplines. Als je aan alle facetten werkt dan kun ook jij je essentie leven! Dit doe je door zelfactualisatie en ik ben er van overtuigd dat je dat kunt leren.

Gevolgde opleidingen:
Assen van Verandering – Michael Hall / Mind of your Own
Natuurvoedingsadviseur – HBO Civas
Verdiepingscursussen Energetische therapie – Wapiti Healing, Patrick Vierhout

Medische basiskennis CPION – NTI
Sjamanisme – Petra Griesbergen
Reiki I & II – centrum dolfijn
Basisopleiding Energetische therapie – Wapiti Healing, Patrick Vierhout
Psychologie – VU Amsterdam
Communicatie – HEAO Hoge school van Amsterdam
Maritieme Officier – Hogere zeevaartschool Hoge school van Amsterdam