Mijn pad

Mijn naam is Laura de Lange en in tegenstelling tot wat mijn naam doet vermoeden, ben ik twee turven hoog, 1,58m.

In 1979 stond mijn wiegje in het Friese dorpje Zwaagwesteinde en daarna hebben mijn kaplaarsjes lang in het Veluwse Kootwijkerbroek gestaan. En vanaf het moment dat ik een tractor herkende, wilde ik daar ook op rijden.

Zodra ik zelf mocht beslissen waar mijn kaplaarzen heen gingen, ben ik de wereld over gereisd en heb ik het geluk gehad vele mooie mensen tegen te komen. Waardoor ik me ben gaan verdiepen in verschillende culturen. Vanzelfsprekend heeft me dat nieuwe inzichten gegeven en heb ik geleerd open te staan voor het onbekende.

Soms heb je van die momenten in je leven waarvan je weet dat je die nooit meer gaat vergeten. Een van die momenten was voor mij dat ik te horen kreeg dat ik de ziekte van Crohn heb. Klinkt heel ellendig en dat was het ook en dat is het soms nog steeds. Maar het heeft ook bijzondere dingen gebracht. Want dat was het moment waarop ik bewust moest gaan leven en moest gaan nadenken over het nu en mijn toekomst.

Energetische therapie
Na een heftige uitbarsting van de ziekte van Crohn op mijn 28ste kreeg ik van mijn medisch specialist te horen dat ik nooit meer volledig aan het arbeidsproces zou kunnen deelnemen. Op dat moment was ik net afgestudeerd als psycholoog, had ik mijn eigen bedrijf en werkte ik drie dagen bij een werkgever. Na twee jaar te hebben geworsteld met de ziekte vond ik, met vallen en opstaan, een weg om ermee om te gaan. En ben ik heel voorzichtig toch weer aan de slag gegaan.

Ik wilde niet geloven dat ik de rest van mijn leven aan de medicijnen zou moeten blijven. Dat kon toch niet? Mijn eerste 28 jaar had ik zonder medicatie rondgelopen en opeens zou ik elke dag pillen moeten slikken. Voor iets waar de artsen niet eens de oorzaak van weten. Ook mijn energieniveau liet veel te wensen over. Vanwege deze twee redenen ben ik op zoek gegaan naar wat er nog meer mogelijk is naast de reguliere behandeling, die ik overigens altijd heb doorgezet.

Via via kwam ik in aanraking met energetische therapie en ben ik onder behandeling gekomen van energetisch therapeut Patrick Vierhout. Na een tijdje merkte ik dat zijn behandeling aansloeg en dat ik steeds beter in mijn vel zat. Ik voelde mij minder vermoeid en ook de pijn nam duidelijk voelbaar af. Dat ik deze verbeteringen vooral aan de energetische therapie wijt en minder aan de reguliere behandeling, is omdat ik in de drie jaar ervoor niet zulke verbeteringen heb waargenomen.

Toch heeft het een tijd geduurd voordat mijn gezondheid (lees darmen) stabiel was, maar eenmaal stabiel ben ik langzaam de dosis medicatie gaan verlagen. Dit allemaal ook in samenspraak met mijn medisch specialist en naar aanleiding van veel bloedonderzoeken.

Op dit moment kan ik zeggen dat ik op 22 september 2015 voor de laatste keer Crohn medicatie heb geslikt! En ja, ik moet toegeven dat mijn darmen een aandachtspunt blijven, een zwakke plek, maar tot op heden gaat het goed.

Ineens was ik ervaringsdeskundige en nieuwsgierig als ik ben, wilde ik van de hoed en de rand weten. Ik ben bij mijn eigen therapeut in 2014 de opleiding energetische therapie gaan volgen. Nooit met de intentie om zelf te gaan behandelen. Gaandeweg wilde steeds meer mensen weten of ik ook niet wat voor hen kon betekenen. Zo zijn de eerste behandelingen begonnen. Door de succes ervaringen van deze mensen groeide het enthousiasme om door te gaan op deze weg! Na de basisopleiding volg ik nu de verdiepingscursussen.

Gevolgde opleidingen:
Verdiepingscursussen Energetische therapie – Wapiti Healing, Patrick Vierhout
Medische basiskennis CPION – NTI
Sjamanisme – Petra Griesbergen
Reiki I & II – centrum dolfijn
Basisopleiding Energetische therapie – Wapiti Healing, Patrick Vierhout
Psychologie – VU Amsterdam
Communicatie – HEAO Hoge school van Amsterdam
Maritieme Officier – Hogere zeevaartschool Hoge school van Amsterdam