De Behandeling

Er zijn natuurlijk mensen die direct weten waar je het over hebt zodra je de term energetische therapie laat vallen. Maar er is een veel grotere groep die:

1 nieuwsgierig is naar wat het is, en er open voor staat;

2 twijfelt of het wel werkt en bij hen past

3 van mening is dat het niet bij hen past

Iedereen weet ondertussen wel wat therapie is. De halve wereldbevolking volgt, geeft of onder gaat wel een vorm van therapie. Het is het woord ‘energetisch’ waar we vraagtekens bij zetten. Maar eigenlijk is het heel simpel; ik werk met jouw energie.

Een simpel voorbeeld: je bent chagrijnig, maar je besluit daar niet aan toe te willen geven. In de loop van de dag merk je vanzelf dat je je minder chagrijnig bent gaan voelen. Dat is het werk van jouw energie en tegenwoordig noemen we dat omdenken.

Wat ik doe met jouw energie?
Ik heb geleerd om door middel van mijn handen jouw energievelden op te pikken. Dat betekent dat het enige wat jij hoeft te doen, is jouw hoofd in mijn handen leggen en dan ga ik aan de slag. Vervolgens wordt het wellicht wat abstract, maar ik weet nog steeds wat ik aan het doen ben. Ik start namelijk met het analyseren van je chakra’s. Dit zijn zeven basis energievelden en iedereen heeft ze. Deze chakra’s horen in principe mooi en compleet onder elkaar te staan en ze hebben alle zeven hun eigen specifieke kleur. Bij ziekte, stress en/of andere klachten zijn de chakra’s vaak aangedaan. Uit de analyse kunnen zowel psychische/emotionele als fysieke klachten naar voren komen. Mijn taak is dan om de chakra’s te herstellen, zodat jouw energie weer kan gaan stromen en de klachten verminderen.

Tijdens de behandeling screen ik onder andere de hersenzenuwen en organen op eventuele verstoringen. Aan het einde van de behandeling ga ik mij specifiek richten op eventuele klachten waarmee jij, als cliënt, gekomen bent. Ieder lichaam kent verstoringen, dus ook wanneer je geen klachten hebt, ben je meer dan welkom. Wil je jouw energie weer wat meer laten stromen? Dan help ik je graag!

Wanneer ik verstoringen vind, ga ik deze behandelen en dat doe ik met trillingen want elke ziekte of verstoring heeft een eigen trilling. Ik voel dit in mijn handen en deze ‘verkeerde’ trilling hef ik op door er een ‘gezonde’ trilling tegenover te zetten. Vervolgens is het aan het lichaam om de verstoring of blokkade zelf weg te werken. Eigenlijk stimuleer ik het zelf genezend vermogen van jouw lichaam. Hoe snel er een verbetering optreedt, hangt af van de aandoening en de conditie van het lichaam zelf.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Na de eerste behandeling is het van belang om twee weken later de tweede behandeling in te plannen. Ik onderzoek dan of het lichaam zelf de kracht heeft gehad om de verstoring op te heffen. Tijdens deze tweede sessie ga ik de aanwezige verstoringen opnieuw analyseren en behandelen. Mochten er vervolgafspraken nodig zijn, dan blijf ik de verstoringen rechtzetten, totdat er verbetering optreedt en de problemen weg zijn.

Soms komt het voor dat er geen verbetering optreedt terwijl de energie in het lichaam prima communiceert tussen de hersenen en de cellen. Dan ligt het probleem in diepere lagen. Wanneer dat zo is, werk ik samen met mijn opleider Patrick Vierhout om met behulp van het Sjamanisme de blokkade van binnenuit weg te werken. Vervolgens herhaal ik bovengenoemde aanpak weer, totdat er verbetering optreedt.

Ik ben gepassioneerd over de lichaamsgerichte aanpak. Voor ons westerse mensen, die voornamelijk in het hoofd leven, is werkelijke transformatie pas mogelijk als lichaam én geest samen veranderen.